08 June 2010

Skiathos / Grækenland !!!

Efter en uge på den græske ø Skiathos sammen med gode venner er Saxild nu atter vendt hjem til regn og rusk !!! Ja ok, et rygte har fortalt at vejret i DK faktisk var ret godt i den forgangende uge, hvorimod vejret var under middel på Skiathos med lidt rigeligt af både regn og rusk :o(( Nu er Saxild jo ikke ligefrem en der spilder sin tid på stranden, så han var på trods af vejrliget ganske godt tilfreds med turen.

Skiathos er en ganske lille ø beliggende i øgruppen Sporaderne i det Ægæriske hav nær det græske fastland. Øen er 60 km2 og har godt 6000 faste beboere. Der er på øen kun en by og det er Skiathos by som er en ganske spændende by med smalle og stejle gader, men både byen og øen er præget af turisme med de ulemper det medføre. Dog skal man ikke langt væk fra hovedstrøgende og havnen for at opleve noget mere ægte græsk.

Set med fotografens øjne er Skiathos ikke optimal. Turister sætter deres tydelige præg alle steder. Til sammenligning med Samos manglede de små fjerntliggende byer oppe i bjergene, hvor tid og udvikling helt var gået i stå. På den anden side kan en talentfuld fotograf se gode motiver alle steder, så fine billeder er det da blevet til. Og så skal man jo heller ikke undervurdere det gode selskab og den dejlige mad :o))

No comments: